Soome, Rootsi ja Läti peavad omapärast olümpiatüli

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas tõesti saab Siguldast olümpialinn?
Kas tõesti saab Siguldast olümpialinn? Foto: Zane Bitere/LETA/Scanpix

OLÜMPIA. Pole midagi uut, et Soome ja Rootsi omavahel tülli pööravad – nüüd veavad «armsad naabrid» vägikaigast nii kaalukas küsimuses nagu olümpiamängude võõrustamine. Arusaamatuses on oma osa veel ühel meie naaberriigil ehk Lätil.

Segaduse põhjus on iseenesest lihtne. Soomlaste auahnet plaani saada osa taliolümpiamängude korraldamisest on tabanud tagasilöök, sest väidetav kokkulepe rootslastega koostöö osas ei näi paika pidavat. «Rootsi eelistab Soome asemel partnerina hoopis Lätit,» kirjutab üks suuremaid Rootsi päevalehti Dagens Nyheter.

«Kui varem polnud võimalik olümpiat mitmes riigis läbi viia, siis nüüd on,» lausus Rootsi olümpiakomitee esindaja Lars Markusson aga Expressenis. Samas möönis ta, et veel ei saa kindlast kandideerimist kõnelda, sest nii riigi kui ka poliitilist tuge projektil seni pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles