Halastamatu Kontaveit alistas Watsoni ja jõudis Brisbane'is teise ringi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter

Eesti esitennisist Anett Kontaveit alustas Brisbane'i turniiri 6:0, 6:3 võiduga maailma 75. reketi Heather Watsoni üle. Eestlanna pidanuks esialgu mängima tabelis 29. kohal oleva Petra Kvitovaga, kuid tšehhitar haigestus teel Austraaliasse ja oli sunnitud mängimisest loobuma.

Kohtumine kestis alla tunni, täpsemalt 57 minutit. Avaseti võitis Kontaveit kõigest 27 minutiga ja ehkki teises setis osutas Watson visamat vastupanu, ei saanud ta mängu lõpuni Kontaveidi servigeimides ainsatki murdepalli. Eestlanna kasutas kümnest murdevõimalusest ära viis ning läheb teises ringis vastamisi maailma edetabelis 88. kohal oleva 23-aastase valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitšiga.

«Olen väga pettunud, aga kahjuks sain lennureisil Austraaliasse mingi viiruse ega ole suutnud sellest paraneda,» selgitas Kvitova. Loobumine tähendas, et tema koha põhitabelis sai «õnnelik kaotaja» ehk Watson. Watson kaotas Brisbane'i kvalifikatsiooniturniiri otsustavas ringis seejuures ei kellelegi muule kui Kaia Kanepile, jäädes tagasi tippu rühkivale eestlannale alla 4:6, 1:6. Maailma edetabelis 34. kohal olev Kontaveit ja Watson kohtusid lõppenud aastal nii Bieli kui ka Luxembourgi turniril, esimesel juhul jäi 7:6 (2), 6:2 peale Kontaveit, teisel aga 6:4, 6:4 Watson.

Tagasi üles