President Kaljulaid kohtub Viinis Austria ja Bulgaaria presidentidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: Mihkel Maripuu

President Kersti Kaljulaid ja Georgi-Rene Maksimovski osalevad koos Bulgaaria president Rumen Radevi ja tema abikaasaga teisipäeval Austria presidendi Alexander Van der Belleni kutsel Viini Filharmoonikute traditsioonilisel uusaastakontserdil ning sellele järgneval lõunal, teatas presidendikantselei.

Eesti, Bulgaaria ja Austria on ühise programmiga Euroopa Liidu Nõukogu kolm järjestikust eesistujariiki. Bulgaaria võtab eesistumise Eestilt üle tänasest, 1. jaanuarist ja Austria 2018. aasta juulist.

Kuna iga riigi Euroopa Liidu Nõukogu eesistumine  kestab napid kuus kuud, ühendavad kolm järjestikust eesistujat jõud, et hoida 18 kuu jooksul  neile olulisi teemasid kõrgendatud tähelepanu all. Ühiste sihtidena Euroopas panid kolm riiki paika töökohtade loomise, majanduskasvu, julgeoleku, inimeste suurema kaasatuse ja kindlustunde, kliimamuutused ja puhta energia ning ühtse Euroopa positsiooni tugevdamise maailmas.

Viini Muusikaühingu kuldses saalis toimuvat Viini Filharmoonikute kontserti kantakse üle rohkem kui 90 riigis ja mitmeid aastaid on ka Eesti inimesed saanud sellele ERRi vahendusel kaasa elada. 

Teisipäeval külastab president Kaljulaid Badenit ning Viinis asuvat Eesti saatkonda. President saabub tagasi Eestisse sama päeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles