Kui palju maksid suuremate linnade ilutulestikud?

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetus Vabaduse väljakul
Aastavahetus Vabaduse väljakul Foto: Konstantin Sednev

Suuremad Eesti linnad võtsid uue aasta vastu suurejooneliste tuleetendustega, mille maksumused küündisid 3500 eurost 14 600 euroni. Mitme ilutulestikega viidati ka Eesti 100. sünnipäeva-aasta algusele.

Umbes 10-minutiline ilutulestik, mis Tallinnas Harju mäelt taeva poole lennutati, läks linnale maksma 14 600 eurot. Tuleetendusega juhatati ühtlasi sisse Eesti 100. sünnipäeva-aasta. 

Tartus kestis aastavahetuse ilutulestik seitse minutit ja selle aja jooksul lennutati taevasse 6544 lasku, mis avanesid erinevate efektidena kuni 180 meetri kõrgusel. Kokku läks see linnale maksma 4980 eurot. 

Ka Eesti 100. sünnipäeva peeti meeles efektiga, mis moodustas musta taeva taustal Eesti lipu värvid.

Narvas toimus aastavahetuse puhul kaks ilutulestikku. Esimene ilutulestik toimus lasteprogammis kell 20.00. Umbes nelja minuti pikkuse tuleetenduse maksumus oli umbes 1000 eurot. Teine ilutulestik lennutati taeva poole kell 1 öösel ja nende seitsme minuti eest tuli linnakassast välja käia 2500 eurot. 

Suurejooneline vaatemäng Pärnus kestis umbes 10 minutit. Kokku oli ilutulestikus 6438 lasku. Ilutulestiku disaini planeeriti sisse ka Eesti rahvusvärvides pilte, et rõhutada riigi 100. sünnipäeva. Ilutulestik läks linnale maksma 5000 eurot. 

Kohtla-Järve ilutulestik maksis kokku 6400 eurot, lisandus veel käibemaks. Eesti juubeliaasta algust seal ilutulestikuga kuidagi meeles ei peetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles