Aastavahetus politseile raskeid vahejuhtumeid ei toonud

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Marko Saarm / Sakala

Aastavahetus möödus politseile töiselt, kuid õnneks ei olnud raskeid vahejuhtumeid. Peamiselt tegeleti alkoholitarvitamise ja sellest tingitud probleemidega.

Esines ka kaklusi, politsei aitas kiirabi alkoholijoobes ja agressiivsete inimestega ning tuli aidata ka lähisuhtevägivalla ohvreid, ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre. 

Ühtlasi ärkas uue aasta esimestel tundidel ligi 60 inimest kainestusmajades.

Üks suurimaid pidustusi toimus Tallinnas Vabaduse väljakul, kus politsei suurte jõududega turvalisust tagas. «On rõõm tõdeda, et inimesed ei üritanud autodega Vabaduse väljaku lähedale saada, arvestasid eelkõige jalakäijatega ning meie soovitustega,» ütles Tambre.

Tervikuna oli kõikjal Eestis rahulik ning inimesed võtsid vastu uut aastat rõõmsalt ja oma käitumisega üksteisega arvestades, lausus Tambre.

Uue aasta esimestel päevadel panustab politsei rohkem ressurssi ka liiklusohutusele. «Kurb on vaadata, kui paljud inimesed aktsepteerivad vaikimisi alkoholijoobes sõidukijuhtimist,» ütles Tambre ja lisas, et täna varahommikul oli Tallinnas pea iga kümnes kontrollitud sõidukijuht alkoholi tarvitanud.

«Nende hulgas oli ka sõidukeid, kus peale juhi viibisid ka kaasreisijad – perekonnaliikmed ja sõbrad. Meil kõigil on õigus ja kohustus takistada alkoholijoobes inimesel sõiduki rooli minemast,» lisas Tambre. 

Ühtlasi tabati ka inimesi, kellel puudus juhtimisõigus.

Varahommikul sai politsei ka teate liiklusõnnetusest Jõgevamaal, kus auto sõitis teelt välja ning roolis olnud 19-aastane noormees viidi üliraskes seisus haiglasse.

Politsei viib läbi uue aasta puhumisoperatsioone nii linnades kui maanteedel. Korrakaitsjad kontrollivad ka kiirusest kinnipidamist. Kõik, kes te istute pärast öiseid pidustusi rooli taha, veenduge, et olete kained. Alkoholi tarvitanuna rooli istumine on äärmiselt vastutustundetu käitumine, millega seatakse ohtu nii iseennast kui ka teisi. Hooligem nii iseendast, kui kaasliiklejaist, pidage kinni piirkiirusest ja arvestage ka teeoludega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles