Iraani kõrgeim juht süüdistab vaenlasi probleemide tekitamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajatolla Ali Khamenei teadet edastamas.
Ajatolla Ali Khamenei teadet edastamas. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Iraani vaenlased üritavad riigis vältavate rahutustega heita väljakutset Iraani valitsusele, ütles täna riigi kõrgeim juht, ajatolla Ali Khamenei.

«Viimaste päevade sündmuste käigus on vaenlased ühinenud ning kasutavad kõiki neile saadaolevaid vahendeid - raha, relvi, poliitikat ja julgeolekuameteid -, et luua probleeme islamirežiimile,» lausus Khamenei riigitelevisioonis näidatud teates.

Konkreetset riiki ta teates ei maininud, kuid lubas lähitulevikus oma seisukohta lähemalt selgitada.

«Vaenlane otsib alati mis tahes võimalust või pragu, et imbuda ja rünnata Iraani riiki,» lisas ta. «Vaenlase tegutsemist saab peatada julguse vaimsus, eneseohverdus ja rahva usk,» ütles Khamenei.

Rahutused Teheranis.
Rahutused Teheranis. Foto: STR/AFP/Scanpix

Iraani on kuus päeva raputanud tänavarahutused ning täna tehtud avaldus on Khamenei esimene pärast rahutuste algust. Rahutuste algpõhjuseks peetakse rahulolematust korruptsiooniga ja olukorraga riigi majanduses.

Kokkupõrgetes on surma saanud üle 20 inimese, nende seas meeleavaldajaid ja julgeolekujõude. Ainuüksi pealinnas Teheranis on rahutuste tõttu kinni peetud 450 meeleavaldajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles