Välisministeerium ei rahuldanud Vene saatkonna palvet presidendivalimisteks

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa saatkond Tallinnas.
Venemaa saatkond Tallinnas. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Välisministeerium jättis rahuldamata siinse Vene saatkonna palve lubada hääletada märtsis toimuvatel Venemaa presidendivalimistel neis Eesti linnades, kus elab koos palju Vene kodanikke.

Teatavasti saavad Eestis elavad Venemaa kodanikud märtsis toimuvatel Vene presidendivalimistel anda oma hääle ka Eestis, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kuivõrd võimalikke valijaid on hinnanguliselt üle poolesaja tuhande, taotleb Venemaa iga kord ka lisavõimalusi valimiste korraldamiseks, sest niivõrd suurt valijate hulka on raske olemasolevate ruumidega ära teenindada.

«Eestis tegutsevatel välisriikide esindustel on lubatud korraldada valimisi oma riigi kodanikele vaid välisministeeriumi nõusolekul ning seda kas siis esinduse või konsulaadi ruumides. Sellest tulenevalt on ka Venemaa saatkonnal võimalik lisaks Tallinna saatkonna ruumidele korraldada oma valimisi saatkonna esindustes Tartus ja Narvas, kus neil asuvad konsulaadid,» ütles  välisministeeriumi meedianõunik Sandra Kamilova ERRi raadiouudistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles