Galerii: Peruu traagiline bussiõnnetus nõudis vähemalt 48 elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vähemalt 48 inimest hukkus eile Peruus toimunud bussiõnnetuses. Buss põrkas kitsal teelõigul kokku veokiga ning kukkus kaljult alla. 

Peruu pealinna Limasse sõitnud bussis viibis õnnetuse hetkel 57 inimest, vähemalt 48 neist hukkus. Ligipääs õnnetuse toimumispaika oli raskendatud ja päästjatel tuli ette võtta keeruline operatsioon ellujäänute päästmiseks. Politsei ja päästjad kasutasid helikoptereid, et kuus raskelt vigastatud ellujäänut haiglasse toimetada.

Politseikolonel Dino Escudero sõnul on surnuks tunnistatud 48 bussis viibinud isikut, kolm inimest on kadunud.

Transpordiminister Bruno Giuffra sõnul liikusid mõlemad õnnetuses osalenud sõidukid suure kiirusega. Kohaliku aja järgi eile lõunal toimunud õnnetuse järel jätkusid päästetööd öötundideni. Vahistati ka üks kohalik elanik, kes oli väidetavalt proovinud hukkunute väärisesemeid varastada.

Liiklusõnnetused on Peruus tavalised. 2016. aastal hukkus teedel 2600 inimest. Riigi ohvriterohkeim liiklusõnnetus leidis aset 2013. aastal, mil jõkke kukkunud bussis sai surma 51 reisijat.

Õnnetus juhtus kurikuulsal Curva de Diablo teelõigul Pasamayo linna lähistel. Ekspertide sõnul on Peruu teede seisukord viimastel aastatel küll paranenud, aga juhtide kehvad oskused ja liiklusreeglite eiramine toovad igal aastal kaasa mitu ohvriterohket õnnetust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles