Elroni tipptunni rongid võivad olla nädala lõpuni inimestest pungil

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimeste rohkus Elroni rongis möödunud aastal.
Inimeste rohkus Elroni rongis möödunud aastal. Foto: Lugeja foto

Tulenevalt koolivaheajast ja sellega seoses vähenenud igapäevareisijate arvust teenindab Elron teatud reise väiksema rongiga, mis väljendub tipptunnil puupüsti täis rongides.

Pühade lõpuga naasevad inimesed tagasi tööpostile ja paljude üllatuseks teenindab Elron õhtusel ja hommikusel tipptunnil reisijaid väiksema rongiga. Sellega kaasneb rongide ülerahvastatus ja piiratud liikumisruum.

Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo sõnab, et sõitjate arvu mõjutavad tegurid puudutavad väljumisi erinevalt. «Mõnel juhul võib reisijaid olla isegi poole vähem tavapärasest, samas osa väljumiste puhul nõudlus hoopis kasvab,» vastas Kongo.

Nõudluse suuremat kasvu prognoosib Elron arendusjuhi sõnul alles järgmise nädala alguseks, kui on planeeritud täiendavalt mitmele väljumisele suuremad rongid. Homsest hommikust aga teenindatakse kõige populaarsemat hommikust Keila-Tallinna väljumist suure rongiga.

Küsimusele, kas rongide ülerahvastumine sõitjate turvalisuse ohtu seab, vastab Kongo, et kõikides rongides on ette nähtud seisukohad ja paigaldatud seadmed, mis takistavad liikuma hakkamist, kui sõitjate arv on lubatust suurem. «Lisades siia juurde, et rongi puhul on nii kiirendamine kui ka pidurdamine oluliselt sujuvam võrreldes bussidega (kus inimesed seisavad iga päev), siis on rongisõit igati ohutu ka juhul, kui istekohta kohe ei leidu või lihtsalt eelistatakse lühikese sõidu puhul istet mitte võtta.»

Elron palub ebamugavuste pärast vabandust ja loodab lähipäevil haaked taas lisada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles