Tour de Ski torm: liider pääses kokkupõrkest reklaamtahvliga, Soome suusataja kuusega

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tour de Ski tänane klassikasprint jäi Oberstdorfis ära, sest võistlust polnud kehva ilma tõttu võimalik läbi viia. 

Tõsi, naiste klassikasprint toimus, kuid vahejuhtumitega - Tour de Ski üldliider Ingvild Flugstad Östberg pääses napilt kokkupõrkest maast lahti pääsenud reklaambänneriga. 

«See oli üks imelikumaid asju, mis minuga juhtunud. See polnud turvaline. Mul on hea meel, et ma edasi liikusin, kuigi tundsin, et peaksin seisma jääma,» kirjeldas ta sündmusi telekanalile TV2. Vahetult enne kuulis ta müra, mis sarnanes kõuekärgatusele. «Puud ja reklaamtahvlid langevad. Uskumatult igav, et meil ei lasta suusatada,» ironiseeris ta. 

Ajuti kuni 30 meetrit sekundis puhunud marutuul võinuks teha palju kurja, sestap tuleb kõigil pigem õnnelik olla, et pääseti terve nahaga. Näiteks soomlane Kusti Kittilä tegi parajasti metsa vahel soojendusjooksu, kui oleks äärepealt kuusepuuga vastu pead saanud – ootamatu puhang surus suured kuused temast napilt kümne meetri kaugusel vastu maad.

Peaaegu sama lugu juhtus tuuri üldarvestuses neljandal kohal oleva Krista Pärmäkoskiga, kellest lendas ülinapilt mööda suur reklaamtelk. Telgi teekonna peatas alles Saksamaa koondise suur hooldeveok.

Kanadalane Alex Harvey sai ühe ohtliku olukorra suisa videosse: 

«See on ohtlik,» sõnas NRK otse-eetris Norra suusakoondise peatreener Vidar Lofshus. «Ma pole kunagi midagi sellist kogenud, et minu ümber langevad puud nagu tuletikud.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles