Juhtum, mis ei tohi korduda: puudega naine süttis pliidi alla tuld tehes

Andres Anvelt
, siseminister (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehvas seisus küttekolded põhjustavad Eestis ikka tulesurmasid. Seda ei tohiks Andres Anvelti sõnul juhtuda.
Kehvas seisus küttekolded põhjustavad Eestis ikka tulesurmasid. Seda ei tohiks Andres Anvelti sõnul juhtuda. Foto: Ants Liigus

Kaks aastat tagasi ühel vihmasel märtsipäeval hukkus kodus 79aastane liikumispuudega naine, sest pliidi alla tuld tehes süttisid tema rõivad. Ta hakkas küll kohe väljapääsu poole liikuma, kuid kõndimiseks tugiraami abi vajanud naisel läks see väga raskelt ja taas kaotas üks Eesti pere oma lähedase.

2017. aastal oli kolm päeva enne aasta lõppu tules hukkunud 38 inimest. 2016. aastal hukkus tulekahjus 39 inimest, neist 37 kodus. Kokku põles ligikaudu 800 kodu ja igal neljandal juhul oli tegemist küttekoldest alguse saanud põlenguga. Eestimaalaste kodude suuremad probleemid ongi katkised küttekolded, hooldamata korstnad, rikkis elektrisüsteemid ja kahjuks ikka veel puuduv suitsuandur.

Eesti 649 000 eluruumist 5000 vajavad kiiret sekkumist ja kõige suurem oht ähvardab neid inimesi, kel ei ole raha, et oma küttekolded kas korda teha või näiteks ahiküte õhksoojuspumba või mõne muu küttesüsteemi vastu vahetada. Ja tihti on need inimesed, kes ei lähe abi küsima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles