USA firma saatis laeva Malaisia reisilennukit otsima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto otsingulennukist.
Foto otsingulennukist. Foto: © POOL New / Reuters / Scanpix

USA ettevõte Ocean Infinity saatis laeva India ookeanile jätkama aastate eest kadunuks jäänud Malaisia reisilennuki otsinguid, ehkki firmal puudub selleks leping.

Lennufirma Malaysia Airlines lend MH370 jäi kadunuks 2014. aastal. Arvatakse, et lennuk kukkus India ookeani, kuid hoolimata ulatuslikest süvaveeotsingutest Austraalia läänerannikuga kohakuti jääval alal ei ole leitud ühtki lennukitükki.

Otsingulaev Seabed Constructor asus teele eile Lõuna-Aafrika Vabariigist Durbani sadamast. Lennukit hakatakse otsima India ookeani lõunaosast. Alusel on mehitamata allveelaevad.

Malaisia transpordiminister Liow Tiong Lai ütles, et valitsus peab Ocean Infinityga läbirääkimisi ja annab tulemustest teada järgmisel nädalal.

Malaysia Airlinesi Boeing 777 kadus 2014. aasta 8. märtsil teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Lennuki pardal oli 239 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles