Fotod: võikas mõrvas süüdistatud 19-aastane noormees astus kohtu ette

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohtu ette astus täna mõrvas süüdistatud 19-aastane Kirill Kopeikin.

Täna hommikupool kuulati kohtusaalis üle üks tunnistaja ja kannatanu. Kopeikin tunnistas end süüdi.

Kriminaalasja materjalide järgi viibis Kopeikin mullu 26. mai õhtul koos ohvriga Paldiskis Rae tänaval asuvas korteris kuni nende vahel tekkis tüli.

Seejärel läksid mõlemad mehed õue, kus Kopeikin lõi süüdistuse järgi kannatanut kiviga vastu pead. Löögi tagajärjel kaotas mees teadvuse ja kukkus maha. Sellele vaatamata jätkas Kopeikin maas lamava mehe löömist rusikate ja jalgadega. Vigastada saanud mees viidi haiglasse, kus ta suri poolteist kuud hiljem.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre ütles, et kriminaalpolitseinikud selgitasid kiiresti välja kuriteos kahtlustatava, keda hakati kohe otsima. «Väikesele linnale omaselt levis üsna pea kohalike elanike seas jutt, et politsei otsib taga kohalikku 19-aastast Kirilli. Oli selge, et noormees varjab end ja on abi saamiseks pöördunud sõprade poole,» ütles ta ja märkis, et inimesed võivad kriisiolukordades käituda ettearvamatult, mistõttu oli oluline kahtlusalune võimalikult kiiresti leida, et ta ennast või teisi enam ohtu ei seaks. Samal päeval südaöö paiku peeti kuriteos kahtlustatav noormees kinni.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Kopeikini tapmises julmal viisil ehk mõrvas. Mõrva eest karistatakse kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistusega.

Kopeikin on varem kriminaalkorras karistatud varguste eest. Ta viibib prokuratuuri taotlusel vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles