Galerii: kultuurikatla varisemisohtlikule korstnale tõmmatakse võrk peale

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas tõmmatakse Kultuurikatla juures asuvale korstnale peale võrk, kuna korstna küljest on pudenenud alla telliskivitükke.

Telliskivitükkide pudenemise võis põhjustada järsem temperatuuri kõikumine. Inimeste turvalisuse huvides lasi Kultuurikatel paigaldada maja ümber hoiatavad sildid ning merepoolsesse sisehoovi on korstna sissepääsuni rajatud jalakäijaid kaitsev tunnel.

Kultuurikatel rõhutas detsembris saadetud pressiteates, et korsten ise on stabiilne ning väiksemaid tükke võib pudeneda vaid korstna välispinnalt. Hoone juurde detsembris paigaldatud sildid hoiatasid, et korsten on varisemisohtlik ning ohutsoon on 40 meetri raadiuses korstnast.

Kultuurikatla korsten on ehitatud 1948. aastal. Korsten on renoveeritud 2015. aastal ning 2017. aasta kevadel paigaldati korstna ümber kivipüüdur, mille ülesanne on takistada korstna küljest aeg-ajalt pudeneda võiva kivipuru või väiksemate telliskivitükkide kukkumist.

Kultuurikatla korsten on kultuurimälestisena kaitse all ning igasugune korstent puudutav tegevus tuleb kooskõlastada ametkondadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles