«Troonide mängu» viimase hooaja kuus osa jõuavad vaatajateni 2019

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Furdik Öökuningana lendamas Daenerys Targaryeni lohega
Vladimir Furdik Öökuningana lendamas Daenerys Targaryeni lohega Foto: /AP/Scanpix

Kaabelkanal HBO teatas, et menusarja «Troonide mäng» viimase, kaheksanda hooaja võtetega alustati 2017. aasta oktoobris ja võtted lõppevad selle aasta suvel.

Seitsmenda hooaja viimane osa oli eetris rohkem kui üks aasta tagasi ja seega tuleb «Troonide mängu» fännidel veel mõnda aega oodata, sest viimane hooaeg jõuab eetrisse 2019, teatab The Guardian.

Stseen «Troonide mängust». Pildil Kit Harington ja Emilia Clarke
Stseen «Troonide mängust». Pildil Kit Harington ja Emilia Clarke Foto: Macall B. Polay/AP/Scanpix

HBO ei öelnud kindlat kuupäeva, mil sari viimase hooaja esimene osa vaatajateni jõuab, kuid oletatakse, et millalgi 2019. aasta lõpus.

Kirjanik George R.R. Martini» raamatusarjal «Jää ja tule laul» põhinev «Troonide mäng» on maailma üks populaarsemaid seriaale.

Kirjanik George R.R. Martin, kelle raamatuseerial «Jää ja tule laul» seriaal «Troonide mäng» põhineb
Kirjanik George R.R. Martin, kelle raamatuseerial «Jää ja tule laul» seriaal «Troonide mäng» põhineb Foto: ROBERT GALBRAITH/REUTERS/Scanpix

Viimases hooajas jätkub Westerosi Seitsme Kuningriigi mitme põlvkonna esindajate vahel võitlus Raudtrooni pärast, kuid jätkub ka sõda White Walkerite vastu. 

Lena Headey Cersei Lannisterina
Lena Headey Cersei Lannisterina Foto: Uncredited/AP/Scanpix

HBO programmidirektori Casey Bloysi sõnul on neil varem olnud probleeme käsikirja lekete ja häkkimisega ning selle tõttu tehakse viimase hooaja lõpust mitu variant.

«Me ei saa lubada, et innukad nuuskurid meie tööd rikuvad ja  fännidelt üllatuse ära võtavad,» sõnas Bloys.

«Troonide mängu» loojad David Benioff ja Daniel Brett Weiss sõnasid mõni aeg tagasi väljaandele Entertainment Weekly, et nad teevad viimase hooaja ja selle lõpu väga huvitavaks ja meeldejäävaks.

«Lõpp tuleb sõna otseses mõttes suure paugu ja ilutulestikuga,» kirjeldasid loojad.

Weiss on samas viimase hooaja režissööriks.

Seitsmes hooaeg lõppes mitme šokeeriva ja üllatava momendiga, Jon Snow ja Daenerys Targaryeni seksi ning Öökuninga draakonirünnakuga Müürile, mis langes ja võimaldas surnute armeel Seitsmesse kuningriiki siseneda. 

Öökuningas ja draakon
Öökuningas ja draakon Foto: Backgrid/Scanpix

Kirjanik George R.R. Martin teatas 2017. aasta juulis, et ta töötab kahe uue «Jää ja tule laul» seeria raamatu kallal. 

2011. aastal käivitunud sarja tegevus on jõudnud kaugemale, kui seda on seni välja antud viies «Jää ja tule laulu» seeria raamatus.

«Jää ja tule laul» (originaalis «A Song of Ice and Fire») on ameeriklasest kirjaniku George R. R. Martini võimas romaanisari, mis  koosneb seitsmest raamatust.

Seni on avaldatud viis raamatut: «A Game of Thrones» («Troonide mäng»), «A Clash of Kings» («Kuningate heitlus»), «A Storm of Swords» («Mõõkade maru»),«A Feast of Crows» («Vareste pidusöök») ja «A Dance With Dragons» («Tants lohedega»). Kirjutamisel on «The Winds of Winter» ja «A Dream of Spring».

«Troonide mängu» osad kestavad 50 – 80 minutit ning võttepaigad on olnud Põhja-Iirimaal, Horvaatias, Islandil, Hispaanias, Maltal, Marokos, Šotimaal, Kanadas ja USAs.

Põhitegelased on Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Jon Snow (Kit Harington), Cersei Lannister (Lena Headey), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), Sansa Stark (Sophie Turner), Arya Stark (Maisie Williams) ja teised. 

Kit Harington Jon Snowna
Kit Harington Jon Snowna Foto: Helen Sloan/AP/Scanpix
Emilia Clarke Daenerys Targaryenina
Emilia Clarke Daenerys Targaryenina Foto: Keith Bernstein/AP/Scanpix
Aidan Gillen Petyr Baelishina
Aidan Gillen Petyr Baelishina Foto: Helen Sloan/AP/Scanpix
Nikolaj Coster-Waldau Jaime Lannisteri rollis
Nikolaj Coster-Waldau Jaime Lannisteri rollis Foto: Macall B. Polay/AP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles