Naised, kes pole oma rindadega rahul, kannatavad tõenäolisemalt vähkkasvaja küüsis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aline Castejon / VidaPress

Teadlased avastasid, et on seos jubeda haiguse ja rindadega rahulolu vahel. Iseendaga rahulolu on nüüd olulisem kui varem. Kuidas nad seda leitud seost seletavad?

Anglia Ruskin University teadlased küsitlesid 384 Suurbritannias elavat naist. Naised pidid vastama küsimustele, mis puudutasid nende rindu ja suhtumist vähki. Tulemustest selgus, et 31 protsenti naistest sooviks väiksemaid rindu ja 44 protsenti suuremaid rindu.

Ligi 33 protsenti vastanuist ei kontrolli kunagi oma rindu või teeb seda väga harva. Vaid pisut üle poole (55 protsenti naistest) pöörduks kohe arstile, kui märkavad murettekitavat muutust. Kaheksa protsenti naistest venitaks arstile minekuga nii kaua kui võimalik ning kaks protsenti ei läheks üldse arstile.

Naised, kes pole oma rindadega rahul, ei kontrolli regulaarselt neid muutuste suhtes. Regulaarne kontroll on rinnavähi puhul oluline viis, et kurjale haigusele õigel ajal jälile jõuda. Rinnavähk on Suurbritannia naiste hulgas kõige levinum vähkkasvaja, tuues endaga kaasa igal aastal 55 000 uut juhtumit ning 11 400 surma, kirjutab TheSun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles