Lennusaatjat käperdanud mees tahab lennufirma kohtusse kaevata

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Maruta / Alamy/Vida Press

Alaska Airlines keelas lennusaatjat käperdanud mehel edaspidi lennufirmat kasutada, kuid mees pole sellega nõus ja kavatseb Alaska Airlinesi kohtusse kaevata.

Alaska Airlinesi lennusaatja süüdistab San Diegost pärit Mike Timonit ahistamises. Nimelt olevat Timon lennukis naist tagumikust näpistanud, vahendas Travel and Leisure.

Timoni sõnul on see aga «tagurpidi diskrimineerimine meeste suhtes.»

«Et mind süüdistatakse milleski sellises ja eskorditakse politsei saatel lennukist välja? See on kõik. Mulle aitab. See on ebavajalik. See on diskrimineerimine minu suhtes,» seletas mees.

Teise lennusaatja sõnul lõpetasid lennusaatjad Timonile alkoholi serveerimise, kuna mees oli silmanähtavalt purjus. Timoni enda sõnul oli ta aga sada protsenti kaine.

Käperdamise kohta ütles Timon, et ta ainult õrnalt patsutas naist seljale selleks, et jooki tellida.

Lennufirma ei ole Timoni vastu kaebust esitanud, ta lihtsalt tõsteti lennukist politsei saatel välja. Alaska Airlinesi sõnul uuendavad nad oma reeglistikku ning hakkavad töötajatele õpetama, kuidas tegutseda seksuaalse ahistamise puhul lennu ajal.

«Alaska Airlines ei tolereeri mitte ühtegi liiki seksuaalset ahistamist, mis muudab reisijate ja töötajate keskkonna ebaturvaliseks. Me teeme endast kõik, et selle tõsise teemaga tegeleda,» sõnas Alaska Airlinesi esindaja Ann Johnson.

Lennusaatjate ühingu esinaise Sara Nelsoni sõnul tuleb lennusaatjate seksuaalset ahistamist reisijate poolt kahjuks liiga tihti ette. Tema sõnul on olukord suisa epideemiline.

Praegu ei ole enamikul lennufirmadel selgeid reegleid, kuidas seksuaalse ahistamisega tegeleda ning lennusaatjad ei taha oma tööd ohtu seada. Olukorda kommenteerinud lennusaatja sõnul ei hakka keegi sinu pärast lennukit peatama, kui keegi on sind ahistanud. «Ja kõik on sinu peale pahased, sest sinuga on keeruline,» lisas naine.

Hetkel plaanib Timon lennufirma vastu kohtusse minna. Tema arvates käitutakse meestega ebaõiglaselt ning ta on olukorra pärast tõeliselt vihane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles