«Libahunt» reisib Tšiilisse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest «Libahunt».
Stseen lavastusest «Libahunt». Foto: R.A.A.A.M

Loominguline ühendus R.A.A.A.M. mängib Sergei Potapovi lavastust «Libahunt» teisipäevast, 9. jaanuarist Tšiilis Lõuna-Ameerika suurimal teatrifestivalil Santiago MIL.

2015. aasta suvel lavastas Eesti tüvitekstiks peetava näidendi «Libahunt» Jakuutia lavastaja Sergei Potapov, kes on šamaani lapselaps. Lavastaja iseloomustab näidendit nii: «Loodus ja paganlus on vaba, religioon aga on täis aheldavaid kaanoneid.»

Libahunt ei ole ainult eesti rahva usundist pärit elukas, vaid ta figureerib paljude rahvaste pärimuses. «Libahundis» ütleb Tiina: «Hunt on vaba, teeb, mis tahab, armastab ja vihkab keda tahab. Ja ta läheb teie seast, sest et ta teid põlgab!» Maailm jääb üha väiksemaks, vabadust jääb üha vähemaks... Kuidas näeb inimeste võõraviha mees, kes meie jaoks nagu teiselt planeedilt? Mida talle räägib August Kitzbergi tekst...?

2016. aasta «Balti Maja» teatrifestivalil võitis «Libahunt» Peterburi teatrikriitikute eripreemia ja 2017 SLAVIJA festivalil Belgradis Grand Prix.

  • Lavastaja Sergei Potapov (Jakuutia)
  • Kunstnik Ervin Õunapuu
  • Muusikaline kujundaja Ardo Ran Varres
  • Valguskujundaja Priidu Adlas
  • Mängivad Kristiina Hortensia Port, Liisa Pulk, Mari Lill (Eesti Draamateater), Martin Kõiv, Ivo Uukkivi (Eesti Draamateater), Kristo Viiding, Piret Simson
  • Esietendus 8. juulil 2015 Viinistu Kunstimuuseumis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles