Politsei tabas Otepää röövmõrvas kahtlustatava

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudu pandud käed
Raudu pandud käed Foto: AFP / Scanpix

Otepää kesklinnas 26. aprillil toime pandud mõrvas kahtlustatav on vahistatud, kinnitas Lõuna ringkonnaprokuratuur. Kahtlustatava tabamisel saadi kätte ka tapetu korterist varastatud televiisor.


Eile pidasid Valga kriminaalteenistuse politseinikud kinni mõrvas kahtlustatava 19-aastase Valgamaal elava mehe. Täna võeti kahtlustatav prokuratuuri taotlusel vahi alla, vahendas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina.

Ta lisas, et sel korral viis kahtlusaluse tabamiseni politseitöö. Elanike antud informatsioon uurijaid edasi ei aidanud.

Mis täpsemalt viis oletatava mõrvari tabamiseni, prokuratuur esialgu ei avalikusta.

1962. aastal sündinud mehe näotraumadega surnukeha leidis politsei 26. aprilli hommikul Otepääl Lipuväljaku tänaval asuva maja korterist. Kohapeal selgus, et korterist on kadunud televiisor.

Alustatud kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv ringkonnaprokurör Milvi Väin ütles, et kinnipeetud noormees on varem kriminaalkorras kahel korral karistatud. «Kinnipeetud isikule esitati kahtlustus mõrvas seoses röövimisega,» lisas prokurör.

Politseinikud said kätte ka röövitud televiisori.

Valga kriminaalteenistuse vanem Andres Saaroni sõnade kohaselt kahtlustatakse sama meest ka ööl vastu 26. aprilli Otepää vallas toimunud varguses, kus pooleliolevast talumajast varastati üle 16 000 euro väärtuses vara: ATV, haagis, tööriistu, kodutehnikat. «Läbiotsimiste käigus saime kätte ka varastatud esemeid,» lisas Andres Saaron.

Täna, 13. mail taotles prokuratuur kinnipeetud mehe vahi alla võtmist, mille kohus ka rahuldas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles