Kolumn: jälle üks kiire aasta ...

Martin Nõmm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Nõmm.
Martin Nõmm. Foto: Erakogu

Kuigi aastad pole väidetavalt vennad, tundub neil kõigil ühtemoodi kiire olevat. Kellegi vanaisa ütles ka, et päevad lähevad nii kähku – jää vaid jaaniööl magama ja ärkadki jõululaupäeval. Veider aastaajatu ilm kaasa ei aita ja ilmselt on jaanuari lõpp vaid ühe väikese talveuinaku kaugusel.

Nagu ikka, möödus üks kiire aasta. 2017 paistis kohe eriti silma kõige negatiivsega, mis kiirelt ja lausa iga päev me eest läbi jooksis. Kadus nii mõnigi suurkuju, lahkus mõni meie lähedane inimene, läksid kaotsi head võimalused, toimus asju, mis tekitasid meis kurbust, rahulolematust …

Eestlasliku pessimismuse taustal võib veel eriti arvata, et jälle oli üks aasta täis tülisid, ärategemist ja petmist. Eitada seda ei saa – maailm on jätkuvalt täis ebaõiglust. Küll aga ei saa eitada ka seda, et see on kogu aeg nii olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles