Ugala teater jagas kolleegipreemiaid (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaudia Tiitsmaa lavastuses «Krdi loll lind» noore näitlejanna Niina rollis.
Klaudia Tiitsmaa lavastuses «Krdi loll lind» noore näitlejanna Niina rollis. Foto: Heigo Teder

Laupäeval, 6. jaanuaril tähistas Ugala teater oma 98. sünnipäeva. Traditsiooniliselt algas sünnipäev Viljandi Metsakalmistu ühiskülastusega, et mälestada lahkunud kolleege. Meenutamaks teatrimaja, kus Ugala teatritegevus alguse sai, külastati ka Koidu seltsimaja, kus tuli ettekandmisele katkend Ugala teatri esmalavastusest 1920. aastal «Pansion Schöller ehk Kui onu hullumajas käis». Samuti põigati sisse Viljandi linna äärelinnas asuvasse puidutehasesse, kus veel aasta tagasi asus Ugala black box ning teater etendusi andis. 

Piduliku päeva kulminatsiooniks oli kolleegipreemiate välja kuulutamine, mis selgusid majasisese hääletuse tulemusel. Kõiki võitjaid premeeris omalt poolt ka Viljandi kohvik Fellin. Teatrikollektiiv hääletas parimaks naisnäitlejaks Klaudia Tiitsmaa (Donja Beatriz lavastuses «Nähtamatu daam» ja Niina lavastuses «Krdi loll lind») ning parimaks meesnäitlejaks Martin Milli (Cosme lavastuses «Nähtamatu daam» ja Koss lavastuses «Krdi loll lind»). Parim lavastaja oli kolleegide hinnangul Taago Tubin, kelle käe all jõudis 2017. aastal lavale «Krdi loll lind» ja «Sätendav pimedus». Parima kujundaja preemia pälvis lavastuse «Krdi loll lind» muusikaline kujundaja Lauri Lüdimois.

Eripreemia «Särav suts», mis antakse välja eriliselt meeldejääva kõrvalosa, väikerolli või muu lavalise ülesastumise eest, sai Ringo Ramul (Semm lavastuses «Krdi loll lind» ja rolli eest Lehm lavastuses «Vai-vai vaene Vargamäe»). Parimaks teenindavaks töötajaks hindasid kolleegid teenindusjuhi Eleri Helimetsa ning parimaks uueks tulijaks Anni Zuppingu. Parimaks lavastusala töötajaks valiti lavastusala juht Pille-Riin Lillepalu, kes sai selle auhinna juba kolmandat korda. Kolmandat korda pälvis kolleegide tunnustuse südamega tehtud töö eest ka Ugala teatri korraldusjuht Heigo Teder. Trupijuhi eripreemia ehk enim etendusi andnud näitlejad olid 2017. aastal Vilma Luik (104 etendust) ja Rait Õunapuu (118 etendust).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles