Maakonnaleht: pealinnast töökohtade väljaviimine on silmamoondus

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HALDUSREFORM; TALLINN, EESTI, 210CT11.
Eestimaa kaart.
th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES
HALDUSREFORM; TALLINN, EESTI, 210CT11. Eestimaa kaart. th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Ajaleht Põhjarannik toob rida näiteid, kus pealinnast töökohtade väljaviimine tähendab tegelikult näiteks seda, et aastaid Jõhvis töötanud, ent ametkonna Tallinna peakontoris kirjas olnud inimene märgitakse ühel päeval maakondlikus allüksuses kirjas olevaks.

Detsembri hakul tuli vabariigi valitsus välja üsna konkreetse plaaniga, kuidas riigiasutuste töökohtade pealinnast väljaviimine võiks hakata välja nägema. Ida-Virumaale lubati üle viia ligemale 250 töökohta, nimetades ka konkreetseid asutusi-ametkondi ja arve, kirjutab Põhjarannik.

Näiteks keskkonnainspektsiooni uurija, kes juba hulga aastaid Jõhvis töötab, ent paberite järgi Tallinna kontoris uurimisosakonnas kirjas on, hakkab edaspidi olema Ida-Virumaa büroo nimekirjas. Ehk siis töökoht viiakse Tallinnast üle maakonda, mis siis, et ainult paberil − linnukese saab kirja ikka.

Töötukassa pidi Jõhvi ja Narva büroosse pealinnast üle tooma vastavalt 17 ja 11 töökohta.

«Need töökohad on meie struktuuris juba tükk aega olemas ega ole kunagi Tallinnas olnudki,» ütles töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles