Leedu eurovolinik: miks Saksamaa ja Soome teevad Venemaaga koostööd, aga mitte Leedu? (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vytenis Povilas Andriukaitis.
Vytenis Povilas Andriukaitis. Foto: Vidmantas Balkūnas/Scanpix

Leedu eurovolinik Vytenis Povilas Andriukaitis avaldas toetust peaminister Saulius Skvernelise seisukohale poliitiliste kontaktide jätkamisest Venemaaga.

Andriukaitis ütles eilses teleusutluses, et Euroopa Liidu riigid on leppinud kokku, et hoolimata Moskva vastu kehtestatud sanktsioonidest on teatud valdkondades koostöö võimalik.

«Võin tuua arvukaid näiteid selle kohta, kuidas liikmesriigid teatud valdkondades Venemaaga koostööd teevad,» ütles Euroopa Komisjoni tervishoiuvolinik. «Miks on see võimalik Saksamaal, Soomes ja Belgias, kuid mitte Leedus?» küsis ta.

Leedu ei ole alates Krimmi annekteerimisest 2014. aastal olnud kõrgetasemelistes kontaktides Vene ametnikega. Poola, Läti ja Eesti on jätkanud kontakte ministrite ja aseministrite tasemel, suured Euroopa riigid aga tipptasemel.

Leedu peab taastama poliitilised sidemed Moskvaga, sest otsene ja põhimõttekindel suhtlemine on parem kui suhtluse vältimine, ütles peaminister Skvernelis hiljuti. «Leedu on ainus Euroopa Liidu liikmesmaa, kel puuduvad igasugused töised sidemed Venemaaga – igasugused!» põhjendas peaminister Facebookis.

Skvernelise sõnul on Venemaa keeruline naaber, kuid Leedu ei tohi karta Venemaale tõtt otse näkku öelda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles