Rahanduskomisjon saatis alkoholiaktsiisi kärpe teisele lugemisele (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholimüük
Alkoholimüük Foto: Mihkel Maripuu

Rahanduskomisjon arutas esmaspäevasel istungil alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muutmise eelnõu, millega vähendatakse veebruaris jõustuvat aktsiisitõusu poole võrra, ning saatis eelnõu ilma muudatusteta riigikokku teisele lugemisele.

Rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin ütles ERR-ile, et komisjon arutas muudatusettepanekuid, kuid ükski neist ei leidnud toetust, nii et teisele lugemisele läheb tekst samas vormis nagu see oli esimesel lugemisel.

«See tähendab, et alates 1. veebruarist on aktsiiside tõus poole väiksem kui see oli kavandatud,$ lisas Stalnuhhin.

Eelnõuga vähendatakse poole võrra õlle, muu alkoholi ning kuni kuue mahuprotsendilise etanoolisisaldusega veini ja kääritatud joogi tänavuseks aastaks planeeritud aktsiisitõusu.

Alkoholiaktsiisi tõusud aastateks 2019 ja 2020 säilivad samas ulatuses ehk 10 protsenti ning etanoolisisaldusega üle kuue mahuprotsendi veini ja kääritatud joogi puhul 20 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles