Mässulised ründasid droonidega Venemaa baase Süürias (13)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pantsir-S õhutõrjekompleks, millega droonid alla tulistati.
Pantsir-S õhutõrjekompleks, millega droonid alla tulistati. Foto: Sergei Bobylev/Russian Defence Ministry Press Office/TASS

Süüria mässulised ründasid ööl vastu laupäeva 13 drooniga Vene sõjaväebaase Hmeimis ja Tartusis, teatas täna Venemaa kaitseministeerium, lisades, et sõjaväelaste seas kannatanuid ei olnud.

Mehitamata lennumasinad olid saadetud teele enam kui 50 kilomeetri kauguselt. Neist kümnega rünnati baasi Hmeimis ja kolmega Tartusis. Ministeeriumi andmeil kasutasid mässulised rünnakuks niivõrd kaasaegseid droone esmakordselt.

«Seitse mehitamata lennumasinat tulistati alla õhutõrjekompleksiga Pantsir-S,» väitis ministeerium, mille selgituse kohaselt tehti ülejäänud kuus drooni kahjutuks raadioelektroonilise võitluse üksuste poolt.

Väidetavalt on kindlaks tehtud ka droonide väljasaatmise koht. Ministeeriumi sõnul näitab rünnak, et mässulised on saanud enda käsutusse tehnoloogia, mis võimaldab korraldada terrorirünnakuid ükskõik millises riigis.

Vene ajaleht Kommersant teatas varem, et ülestõusnud korraldasid 31. detsembril mürsurünnaku Hmeimi sõjaväebaasile, hävitades seitse lennukit.

Vene kaitseministeerium eitas 4. jaanuaril seitsme lennuki kaotust, ent kinnitas rünnakut, milles hukkus kaks sõjaväelast. 3. jaanuaril teatas ministeerium, et 31. detsembril olevat Süürias tehnilistel põhjustel alla kukkunud kaks helikopterit Mi-24, mille mõlema piloodid said surma.

Venemaa alustas operatsiooni Süürias 2015. aasta septembris. Vene õhujõud toetavad režiimivägede maismaaoperatsioone. Venemaal on lennuväebaas Hmeimis ja mereväebaas Tartusis. Süürias tegutsevad ka Vene kaitseministeeriumi eriüksused.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles