Algab kohus väidetava narkoparuni ja tema kaaskonna üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohtu hoone Tallinnas Liivalaia tänaval.
Harju maakohtu hoone Tallinnas Liivalaia tänaval. Foto: Teet Malsroos/SL Õhtuleht

Harju maakohtus algab täna protsess mastaapses narkoäris süüdistatava Jevgeni Medunitsa ja tema kaaskonna üle.

Koos Medunitsaga astub kohtupinki kokku 12 inimest. Eelvaatusena vaagis Tallinna ringkonnakohus eile Medunitsa vahi all hoidmise põhjendatust ning leidis, et mees peab trellide taga edasi olema.

Süüdistuse järgi juhtis Medunitsa kuritegelikku ühendust, kes tegeles 2013. aasta algusest kuni 2015. aasta detsembrini hašiši salakaubaveoga Hispaaniast Venemaale. Korraga veetava narkootilise aine kogus oli tavaliselt suurusjärgus paarsada kilo ning süüdistuse järgi käideldi ainet kokku pisut üle kahe tonni.

Telliskivisuurused hašišipakid peideti spetsiaalselt ehitatud peidikutesse auto põrandas, laes ja küljepaneelides. Ühe autoga sai korraga vedada üle 100 kilo ainet – väärtus umbes miljon eurot –, kusjuures transpordiks kasutati luksusautosid BMW, Mercedes-Benz ja Audi ning transiitkoridoriks Balti riike, kirjutas Eesti Ekspress mullu aprillis.

Süüdimõistmisel võib grupeeringu ninameest oodata kuni eluaegne vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles