Küsitlus: ameeriklastele meeldib Oprah, kuid nad ei soovi tema kandideerimist presidendiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oprah Winfrey
Oprah Winfrey Foto: Paul Drinkwater/AP/Scanpix

7. jaanuaril jagati USAs Los Angeleses Beverly Hillsis Hollywoodi välispressi filmi- ja teleauhindu Kuldgloobuseid, kus sai elutöö eest Cecil B. DeMille’i auhinna tuntud saatejuht Oprah Winfrey, kes pidas võimsa seksuaalset ahistamist ja rassilist diskrimineerimist kritiseeriva kõne.

Pärast seda hakati nii meedias kui sotsiaalmeedias spekuleerima, kas 63-aastane Winfrey seab oma kandidatuuri üles USA 2020. aasta valimistel, pakkudes sellega president Donald Trumpile konkurentsi, teatab msn.com.

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix
Donald Trump
Donald Trump Foto: AP / Scanpix

Connecticuti Quinnipiaci ülikool tegi möödunud aasta märtsis küsitluse, mis näitas, et suur osa ameeriklastest on Oprah fännid, kuid nad ei soovi teda näha presidendiks kandideerimas.

52 protsendile demokraatidest Oprah kui inimene ja saatejuht meeldis, 72 protsendile meeldis väga ning seitsmele protsendile ei meeldinud.

Sõltumatute vastajate seas meeldis Oprah 51 protsendile ning vabariiklaste seas 30 protsendile.

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix

Samas iga seitsmes vastanu, kaasa arvatud demokraadid, ei soovi tuntud saatejuhi poliitikasse minemist ega tema kandideerimist presidendiks. Vaid 21 protsenti oli nõus saatejuhi minemisega poliitikasse ja tema valimiskampaania toetamisega.

Ameeriklased selgitasid, et nad ei soovi Oprah Winfrey kaotamist poliitikale, kuna ta on saatejuhina ja mitmete sotsiaalsete probleemide pinnaletoojana suurepärane. Samas poliitiku ja presidendina peaks ta alluma reeglitele ja ta ei saaks enam nii vabalt rääkida kui seni.

Kuid nüüd mitmeid kuid hiljem võib olla ameeriklaste nägemus muutunud, sest paljud on president Donald Trumpis pettunud ja sooviksid teistsugust presidenti.           

Quinnipiaci ülikool viis oma küsitluse läbi 2. – 6. märtsini 2017, küsitluses osales 1283 inimest.

USAs toimuvad järgmised presidendivalimised, teisipäeval, 3. novembril 2020. Tegemist on 59. valimistega, eelmised toimusid 8. novembril 2016. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles