Väite kohaselt maksti Michelle Williamsile võttepäeva eest 80 dollarit, samas sai Mark Wahlberg päevas 200 000 dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelle Williams
Michelle Williams Foto: Jordan Strauss/AP/Scanpix

Hollywoodis lahvatas uus skandaal, kuna sotsiaalmeediasse jõudnud info kohaselt maksti režisöör Ridley Scoti uues filmis «All the Money in the World» peaosatäitjatest näitlejatele nende töö eest väga erinevat tasu.

Naispeaosa mängiv Michelle Williams sai kinnitamata andmetel võtete, mis tuli Kevin Spacey väljakirjutamise ja ta Christopher Plummeriga asendamise tõttu uuesti teha, eest päevas 80 dollarit, samas Mark Wahlberi päevatasu oli olnud 200 000 dollarit, teatab Variety. 

Michelle Williams
Michelle Williams Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP/Scanpix

Spacey asendamine Plummeriga tõi kaasa selle, et kümne päeva jooksul tuli 22 stseeni uuesti teha ning see läks filmitegijatele maksma vähemalt kümme miljonit dollarit.

Christopher Plummer
Christopher Plummer Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix
Kevin Spacey filmis «All the Money in the World» miljardär Paul Getty rollis
Kevin Spacey filmis «All the Money in the World» miljardär Paul Getty rollis Foto: Aidan Monaghan/Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

The Washington Post teatas möödunud aasta novembris, et Mark Wahlberg sai kümnepäevase lisatöö eest umbes kaks miljonit dollarit. Ajakirjanike sõnul said nad sellise info Scotti filmimeeskonna liikme käest, kes on näitlejatele lisatasu maksimisega kursis.

Williams seevastu sai kümne lisavõttepäeva eest vaid sadu tuhandeid dollareid.

Režissöör Ridley Scott tõttas asja selgitama, et meedial on valeandmed ning näitlejad tegid võtted uuesti oma vabast ajast ja tasuta.

Ridley Scott
Ridley Scott Foto: Jordan Strauss/AP/SCANPIX

«Nii Michelle, Mark kui veel mõned teised ei soovinud uuesti tehtavate võtete eest tasu,» lausus režissöör möödunud aasta detsembris.

Mark Wahlberg, Ridley Scott ja Christopher Plummer võttel
Mark Wahlberg, Ridley Scott ja Christopher Plummer võttel Foto: Giles Keyte/AP

Michelle Williams sõnas väljaandele USA Today, et ta oli nõus uutel võtetel osalema tasuta, sest Ridley Scott on tema lemmikrežissöör.

Michelle Williams
Michelle Williams Foto: CHRIS DELMAS/AFP/Scanpix

«Mind vihastas, et teatud isiku tõttu sattus Scott raskesse olukorda. Kui mulle helistati, et kas ma olen uute võtetega nõus, vastasin kohe, et loomulikult. Olin nõus loobuma tasust, puhkusest ja kõigest muust, et film õigel ajal valmiks,» lausus näitlejanna.

Sellest hoolimata tekkis sotsiaalmeediasse kirjutisi, milles kirutakse Williamsi ja Walhbergi näitel Hollywoodi palgalõhet.

«Naistele makstakse ikka vähem kui meestele. Mis puudutab Michelle Williamsi ja Mark Wahlbergi tasu, siis siin on karjuv ebaõiglus,» teatasid kommentaatorid.

Michelle Williams
Michelle Williams Foto: Jordan Strauss/AP/SCANPIX
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix

«All The Money in the World» põhineb tõsielusündmustel ja räägib ameeriklasest miljardäri Jean Paul Getty lapselapse  John Paul Getty röövimisest 1973. aastal Roomas. Röövijad nõudsid noormehe emalt Abigail Harriselt 17 miljonit dollarit. Naine pöördus oma eksäia Jean Paul Getty poole, et temalt raha saada. Getty seenior pidas röövijatega läbirääkimisi ja ta suutis summa kahandada 2,2 miljonile dollarile.

Jean Paul Getty
Jean Paul Getty Foto: David Caulkin/AP/Scanpix

Itaalia politsei leidis noore Getty pärast perepoolse raha maksmist Potenza provintsist Lauriast ühest bensiinijaamast. Ta oli elus ja terve, kuid ühe kõrvata, mis varem saadeti ta perele.

John Paul Getty
John Paul Getty Foto: wikipedia.org

Politsei tegi röövijad kindlaks, nad tabati ja anti kohtu alla. Ilmnes, et tegemist oli Calabria maffiaorganisatsiooni ´Ndgrangheta käsilastega.

«All the Money in the World» oli nomineeritud kolmele Kuldgloobusele kategooriates meeskõrvaosatäitja (Christopher Plummer), režissöör (Ridley Scott) ja naispeaosatäitja (Michelle Williams), kuid ei saanud ühtegi. Samas arvatakse, et see film  saab kindlasti ka Oscari nominatsiooni ja 4. märtsil Los Angeleses toimuval galal võib sellel linateosel paremini minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles