Prokuratuur ei taotle Jõhvi vallaametnike vahistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvis asuv Viru vangla. Illustreeriv foto.
Jõhvis asuv Viru vangla. Illustreeriv foto. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Prokuratuur ei taotle korruptsioonis kahtlustatuna kinni peetud Jõhvi vallavolikogu esimehe Niina Neglasoni ja vallavalitsuse sotsiaalteenistuse juhi Sirli Tammiste vahistamist.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja teatas, et prokuratuur ei taotle teisipäeval korruptsioonis kahtlustatuna kinni peetud Jõhvi vallavolikogu esimehe Niina Neglasoni ja vallavalitsuse sotsiaalteenistuse juhi Sirli Tammiste vahi alla võtmist, nii Neglason kui ka Tammiste olid veel kolmapäeva keskpäeval endiselt kinni peetud.

Vallavolikogu esimeest kahtlustatakse altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse kohaselt võttis ta altkäemaksu aastatel 2016-2017 Jõhvi vallavolikogu poolt äriühingu suhtes tehtavate otsuste tegemise ja nende sisulise suunamise eest. Esialgsete kahtlustuste kohaselt ületab altkäemaks 40 000 eurot.

Vallavalitsuse sotsiaalteenistuse juhti kahtlustatakse korruptsioonivastases seaduses sätestatud toimingupiirangute rikkumises. Teda kahtlustatakse otsuste tegemises või nende otsuste suunamises, mis puudutasid tema lähedase isikuga seotud äriühingut.

Samuti esitatakse kahtlustus äriühingu juhatuse liikmele suures ulatuses altkäemaksu andmises.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi kaitsepolitseiamet ning juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles