Tuneesia revolutsioon õgib oma lapsi

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad teisipäeval Tebourbas. Päev varem sai samas linnas kokkupõrgetes surma nende kaaslane.
Meeleavaldajad teisipäeval Tebourbas. Päev varem sai samas linnas kokkupõrgetes surma nende kaaslane. Foto: FETHI BELAID/AFP/Scanpix

Tuneesias on viimaste päevade jooksul kinni peetud vähemalt 600 hinnatõusu vastu protestivat ja valitsuse tegevusega rahulolematut inimest. Kui võimud süüdistavad demonstrante riigi nõrgestamises, siis meeleavaldajate sõnul läksid ühe inimelu nõudnud meeleavaldused vägivaldseks politseinike süül.

Möödunud nädalal rahumeelselt alanud, kuid selle nädala alguses vägivaldseks muutunud protestid on levinud kümnetesse linnadesse, muu hulgas pealinna Tunisesse.

Tuneesia valitsus süüdistab politseiautosid süüdanud, korrakaitsjaid kivide ja süütepudelitega loopinud, ametnikke rünnanud ja poode rüüstanud demonstrante vandalismis ning on saatnud suurematesse linnadesse sõjaväelased valvama riiklikke hooneid, aga ka pankasid ja postkontoreid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles