Ära abiellu noorelt! (16)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsioloog Kadri Rootalu ütleb, et järjest raskem on lahutuste uurimisel toetuda statistikale, sest paarid eelistavad vabaabielu.
Sotsioloog Kadri Rootalu ütleb, et järjest raskem on lahutuste uurimisel toetuda statistikale, sest paarid eelistavad vabaabielu. Foto: Sille Annuk

Eesti on kaotanud liidripositsiooni. Veel paarkümmend aastat tagasi Euroopas abielulahutuste arvult esirinnas trooninud Eesti on vajunud maailmajao keskmike sekka.

Põhjus on proosaline: sõlmitakse aina vähem abielusid, mida saaks lahutada. Vabaabielu on tunduvalt rohkem levinud ja kui vabaabielu laguneb, võivad sama kibedad olla küll pisarad ja kurbus, aga riigi registritesse ei jää sellest mingit märget.

Kolmapäeval kaitses Rootalu oma Tartu Ülikoolis tehtud doktoritöö, mis on üks vähestest põhjalikest uurimustest abielulahutustest Eestis üle paljude aastate.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles