Prantsusmaa juveeliröövlid kaotasid hiiglasliku saagi ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto Pariisi Ritzi hotelli ees.
Politseiauto Pariisi Ritzi hotelli ees. Foto: MICHEL EULER/AP/Scanpix

Prantsusmaa politsei on suutnud tagasi saada kõik vääriskivid, mis läksid kaduma Pariisi kuulsa Ritzi hotelli poes toimunud juveeliröövi käigus.

Allikate sõnul kukutas üks viiest röövlist väärisesemeid sisaldanud koti maha. Selle sisu oli väärt umbes 4,5 miljonit eurot. Kolm kurjategijat on vahistatud, aga kaks on siiani suutnud võimuesindajate eest põgeneda.

«Ma saan kinnitada, et kõik varastatud väärisesemed olid kotis, mille politsei leidis,» väitis uurimisega seotud isik Reutersile. Jõuk kasutas kirveid, et juveelipoe aknad kolmapäeval kohaliku aja järgi kell 18.00 (Eesti aja järgi kell 19.00) lõhkuda ja poodi tungida.

Le Parisieni ajalehe teatel keeras kurjategijate plaani kihva üks patrulliv politseinik, kes kiirelt reageeris.

Kolme röövlit ei lastud hoonest välja ja nad vahistati. Kaks kaasosalist ootasid väljas ja neil õnnestus auto ning rolleri abil sündmuskohalt põgeneda. Koti varastatud väärisesemetega kukutas maha rolleriga põgenenud varas, kes sõitis otsa jalakäijale.

Põgenemiseks kasutatud auto leiti hiljem Pariisist põhjas asuvast Sannoisist. Ritzi luksushotell asub Prantsusmaa justiitsministeeriumi kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles