Hotellikett ajas Hiina vihaseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina ja USA lipud Pekingis asuva Marriotti hotelli ees.
Hiina ja USA lipud Pekingis asuva Marriotti hotelli ees. Foto: Mark Schiefelbein/AP/Scanpix

Hiina sulges nädalaks Marriotti hotelliketi veebilehe pärast seda, kui ettevõte märkis külastajatele saadetud küsitluses Tiibeti, Taiwani, Hong Kongi ja Macau iseseisvate riikidena.

Marriott on vea eest vabandanud ja öelnud, et ei toeta separatistlikke liikumisi Hiinas. Peking loeb Taiwani Hiina provintsiks ja valitseb Tiibetit autonoomse piirkonnana. Hong Kong ja Macau on ametlikult Hiina administratiivpiirkonnad.

Marriott sattus Hiina viha alla ka siis, kui üks hotelliketiga seotud kontodest märkis sotsiaalmeedias meeldivaks postituse grupi poolt, mis toetab iseseisvat Tiibetit. Hiina meedia teatel on mõned reisijatest otsustanud seetõttu oma Marriotti broneeringud tühistada.

Hiina reageerib tavaliselt kiiresti Tiibeti ja Taiwaniga seotud väidetele, mis nende hinnangul võivad separatistlikke liikumisi toetada. Kuigi hotelliketi veebilehe rahvusvaheline versioon on Hiinas endiselt avatud, otsustasid võimud sulgeda mandariinikeelse lehekülje. Ajutiselt pandi kinni ka Marriotti telefonirakendus.

Hotelliketi juhataja Arne Sorenson vabandas Hiina ees ja väitis, et ei soovi ohustada Hiina territoriaalset terviklikkust. Juhataja väitis ka, et asjaga seotud inimesi ootavad tagajärjed.

Sorenson on Hiinat varem nimetanud hotelliketi suurimaks turuks. Erinevate kaubamärkide all on Hiinas üle 100 Marriotti hotelli. Samuti loodetakse kasu teenida maailmas reisivate Hiina turistide pealt. Näiteks eelmisel aastal alustati koostööd Hiina netikaubamajaga Alibaba. 

Marriotti hotell Pekingis.
Marriotti hotell Pekingis. Foto: Mark Schiefelbein/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles