Järgmine nädal miinuskraadidega ei koonerda

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Nädalavahetus toob kuni seitse külmakraadi, uue nädala esimesteks päevadeks lubab Ilmateenistuse värske prognoos koguni 12 miinuskraadi. 

Homme tuleb kõrgrõhkkond Eesti idapiiri taha ja hoiab ilma sajuta. Puhub võrdlemisi nõrk lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni -10 kraadi, meretuulega rannikul kuni -4 kraadi, päeval -4 kuni -6, saartel ja läänerannikul -1 kuni -3 kraadi.

Pühapäeval jääb kõrgrõhkkond Eesti vahetusse lähedusse ja ilm on sajuta. Lõunakaare tuul püsib nõrgana õhtuni, siis muutub saartel tuntavamaks. Õhutemperatuur on öösel -5 -10, rannikul kohati kuni -4 kraadi, päeval -4 kuni -7 kraadi, saarte rannikul tõuseb -2 kraadini.

Uue nädala algul jääb Eesti kahe rõhuala piirimaile - Venemaa kohal püsib võimsana kõrgrõhuala, Läänemerele laieneb aga madalrõhkkonna serv. Saartest alates algab lõuna- ja kagutuule tugevnemine, õhtul on sisemaal puhanguid üle 10, rannikul 15, saartel 18 meetri sekundis. Ilm püsib sajuta. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -4 kuni -8, Tallinn-Pärnu joonest ida pool -9 kuni -12 kraadi, päeval -3 kuni -8 kraadi.

Teisipäeval  laieneb madalrõhkkonna serv üle Läänemere. Jätkub kagutuule jõuline tugevnemine, sisemaal on öösel puhanguid 15, rannikul 18, saartel 23 meetrini sekundis. Päev tuleb veel tugevama tuulega, sisemaal on puhanguid 18, rannikul ja eelkõige saartel 25 meetrini sekundis. Praegustel andmetel sadu viibib ega jõua veel mere idarannikule. Õhutemperatuur on öösel saartel ja mandri läänerannikul -3 kuni -7, mandri sisealadel -8 kuni -12 kraadi, päeval saartel ja mandri läänerannikul -2 kuni -4, mandri sisealadel -5 kuni -7 kraadi.

Kolmapäeval liigub madalrõhkkond Skandinaavia lõunaosa kohale ja selle servas on ilm öösel tormine. Kagutuule puhangud ulatuvad sisemaal 18, rannikul üle 20, saartel üle 25 meetrini sekundis. Päeva jooksul tuul nõrgeneb. Lund sajab öösel ja ennelõunal enamasti saartel, õhtupoolikul kanduvad pilved edasi ka mandrile, sajuhulk on aga tõenäoliselt võrdlemisi väike. Õhutemperatuur on öösel saartel ja läänerannikul -3 kuni -7, mandri sisealadel -8 kuni -11, päeval -3 kuni -7 kraadi.

Neljapäeval jääb madalrõhkkond Skandinaavia lõunaosa kohale tiirlema, aga jääb nõrgemaks ning Läänemerele ulatuvas servas surve väheneb. Kagutuule puhanguid on eelkõige rannikul 15 meetrit sekundis. Vahete-vahel sajab lund, päeval võib saartel ja läänerannikul ka lörtsina alla tulla. Õhutemperatuur on öösel saartel ja läänerannikul -1 kuni -5, mandri sisealadel -5 kuni -8 kraadi, päeval saartel ja läänerannikul 0 kraadi ümber, mandri sisealadel -1 kuni -4 kraadi.

Reedel jääb madalrõhkkond nõrgemaks ja koondub Põhjamerele, kuid servaga ulatub ikka Läänemere ümbrusse. Vahete-vahel sajab lund, saartel ja läänerannikul ka lörtsi. Kagutuul on sisemaal mõõdukas, rannikul on puhanguid kuni 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul saartel ja läänerannikul -2 kuni +1, mandri sisealadel -1 kuni -6 kraadi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles