USA meedia andmetel kavatseb saladokumentide lekitaja Manning senatisse pürgida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea Manning.
Chelsea Manning. Foto: STEVEN SENNE – ASSOCIATED PRESS

USA meedia teatas laupäeval, et seitse aastat saladokumentide lekitamise eest vanglas veetnud ja selle aasta mais vabanenud transsooline Chelsea Elizabeth Manning kavatseb senatisse pürgida.

Manning on seatud demokraatide kandidaadiks Marylandis.

Ajalehe Washington Post andmetel kandideerib Manning sügisel Marylandi esindava senaatori Ben Cardini vastu. Cardin on senaator olnud kaks ametiaega.

Manning ise ei soostunud informatsiooni väljaandele kommenteerima. Ajalehe hinnangul Manning kõige tõenäolisemalt võidab.

Manningile mõisteti 2013. aastal 35 aastat vanglakaristust, kuid president Barack Obama otsustas seda enne oma ametiaja lõppu leevendada.

Obama ütles oma ametiaja viimasel pressikonverentsil, et saladokumentide lekitaja Manning on oma karistuse juba kätte saanud.

"Olgu selge, et Chelsea Manning on kandnud karmi karistuse ja õiglus on jalule seatud. Ma olen oma otsusega väga rahul," ütles Obama.

WikiLeaks nimetas otsust suureks õigluse võiduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles