Segadus kaevandusmuuseumis: ajutiseks juhiks sai vandeadvokaadi abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal tegutsev kaevandusmuuseum paistab viimasel ajal silma skandaalidega.
Ida-Virumaal tegutsev kaevandusmuuseum paistab viimasel ajal silma skandaalidega. Foto: Eero Vabamägi

Sihtasutuse Eesti Kaevandusmuuseum nõukogu kinnitas reedel ajutiseks juhatuse liikmeks õigusbüroo Jewelex vandeadvokaadi abi Margus Kiire, kirjutab Põhjarannik.

Reedel toimunud istungil tühistas nõukogu mitmed eelmiste nõukogude otsused, millega on viimase poole aasta jooksul kaasnenud juhtimiskriis ja kohtuvaidlused. «See oli vajalik, et minna tagasi nullpunkti, kust oleks võimalik minna konfliktivabalt edasi,» sõnas nädal aega tagasi Toila vallavalitsuse poolt nõukogu liikmeks määratud ja seejärel esimesel koosolekul selle esimeheks valitud Andra Pärnamäe.

Pärnamäe sõnul oli tekkinud olukord, kus juhatuse liikmeteks olid korraga nii 2015. aastal ametisse asunud Andres Kraas kui ka peavarahoidjana ametis olnud Olav Kruus, kelle oli pärast Kraasi tagasikutsumist juhatuse liikmeks määranud eelmine nõukogu.

Reedel otsustas nõukogu nad mõlemad päeva pealt ametist tagasi kutsuda ja määras ajutiselt, kuni uue juhatuse liikme konkursi tulemuste selgumiseni muuseumi juhiks vandeadvokaadi abi Margus Kiire, kes on ka õigusbüroo Jewelex juhatuse liige.

Nõukogu kaalus Pärnamäe sõnul ajutise juhi määramist ka muuseumi praeguste töötajate seast, kuid loobus sellest, kuna mitme töötaja omavahelised suhted on viimastel nädalatel teravaks läinud ning oleks säilinud risk uuteks konfliktideks. «Margus Kiire ülesanne on tagada järgnevatel kuudel muuseumi töö ja kodurahu,» sõnas ta Põhjarannikule.

Uue juhatuse liikme konkurss kuulutatakse välja lähiajal.

Andres Kraas esitas reedel nõukogule ülevaate ka muuseumi majanduslikust seisust ning finantsprognoosi alanud aastaks. Pärnamäe sõnul suudab muuseum oma tuludega katta jooksvaid kulutusi, kuid amortisatsiooni arvestades tekib paarikümne tuhande euro suurune kahjum. «Selline olukord on olnud juba aastaid. Ei saa öelda, et Andres Kraasi juhtimise ajal oleks olukord kehvemaks muutunud. See on olnud aastaid keeruline. On üsna selge, et arendustegevuseks vajab muuseum lisaraha,» ütles Pärnamäe, märkides, et see, kas lisaraha hakkab maksma omanikuna Toila vald või suudetakse taotleda seda mitmesugustest programmidest, on üks olulisi küsimusi, milles tulevane muuseumi juht ja vald peavad kokkuleppele jõudma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles