Niinistö korjab peaministripartei hääled

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Vanhanen.
Matti Vanhanen. Foto: STRINGER/BELGIUM/REUTERS/Scanpix

Nädalavahetusel kohtusid Helsingis Soome peaministri Juha Sipilä partei mõjukad liikmed, et teha kihutustööd Soome Keskerakonna piirkondlike juhtide seas, kes said ülesandeks keskenduda viimased kaks nädalat enne valimispäeva, 28. jaanuari, Keskerakonna valijate veenmisele hääletada erakonna ametliku kandidaadi Matti Vanhaneni, mitte Sauli Niinistö või Paavo Väyryneni poolt.

Nimelt toetab viimase Yle arvamusküsitluse järgi endist peaministrit ja praegust parlamendi väliskomisjoni esimeest vaid kaks protsenti valijatest. Arvestades erakonna häältesaaki 2015. aasta parlamendivalimistel, mis oli parteide seas suurim, pole tegu just hea tulemusega.

Vanhanenist enam toetajaid on samuti Soome presidendiks pürgival partei endisel esimehel, 2016. aastal Keskerakonnast välja astunud Paavo Väyrynenil – neli protsenti ehk kaks korda rohkem kui erakonna ametlikul kandidaadil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles