Ameeriklannade krahh: Williamsi Austraalia lahtised piirdusid ühe matšiga (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venus Williams oli sunnitud Belinda Bencicit õnnitlema.
Venus Williams oli sunnitud Belinda Bencicit õnnitlema. Foto: Thomas Peter/Reuters/Scanpix

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste avapäev pakkus palju rõõmu eestlastele, sest teise ringi edenesid nii Anett Kontaveit (WTA 34.) kui ka Kaia Kanepi (WTA 79.). Sama ei saa aga öelda ameeriklannade kohta, sest konkurentsist pudenesid Venus Williams (WTA 5.), Coco Wandeweghe (WTA 10.), ja Sloane Stephens (WTA 13.).

Maailma edetabeli viies naine, mullu finaalis nooremale õele Serenale kaotanud Venus Williams kohtus turniiri avaringis šveitslanna Belinda Beniciga (WTA 77.). Mäng oli tasavägine – kahte setti mängiti viis minutit alla kahe tunni. Lõppskoor oli aga ühekülgne: Bencic oli parem 6:3, 7:5.

Aasta esimene suure slämmi turniir lõppes varakult ka valitsevale US Openi tšempionile Stephensile, kes langes 6:2, 6:7 (2:7), 2:6 hinnlannale Shuai Zhangile (WTA 35.).

Ameerikas poolfinaali jõudnud Vandeweghegi pidi juba avaringis reketid pakkima: ungarlanna Timea Babos oli parem 7:6 (7:4), 6:2.

Ainsa asetatud ameeriklannana on konkurentsi jäänud veel Madison Keys (WTA 20.), kes peab oma avaringimängu Wang Qiangi (WTA 45.) vastu homme.

Nimekatest mängijatest pääses Austraalias lihtsalt järgmisesse ringi Jelena Ostapenko (WTA 7.), kes alistas Francesca Schiavone (WTA 91.) 6:1, 6:4. Teises ringis ootab lätlannat Ying-Ying Duan ning edu korral kolmandas Kontaveidi ja Mona Bartheli (WTA 48.) mängu võitja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles