Kohus mõistis jalakäija alla ajanud autojuhi õigeks (12)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reguleerimata ülekäigurada.
Reguleerimata ülekäigurada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Harju maakohus mõistis täna õigeks jalakäijale ülekäigurajal otsa sõitnud mehe, keda süüdistati ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamises.

Prokuratuuri süüdistuse järgi sõitis 67-aastane Rein 9. detsembril 2015 kell 15.40 mootorsõidukiga Mercedes-Benz Vito Jüri alevikus Aruküla teel Aleviku tee poolt Aaviku tee suunas liikudes reguleerimata ülekäigurajal otsa jalakäijale, 1969. aastal sündinud Reigole.

Liiklusõnnetuse tagajärjel sai jalakäija sõidukilt löögi ning paiskus asfaldile, saades eluohtlikud tervisekahjustused. Reigo viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Prokuratuur esitas Reinule süüdistuse karistusseadustiku paragrahvi 423 lõige 1 järgi, mis käsitleb sõidukijuhi liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist ettevaatamatusest, kui sellega on tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm.

Kohus mõistis mehe õigeks ning riigilt Reinu kasuks õigusabi tasu 5418 eurot. Tsiviilhagi mehe vastu jäi seadusest tulenevalt samuti läbi vaatamata.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Põhja prefektuur.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles