Vana veetorni katusel hakkab lehvima suur sinimustvalge

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti Rotary klubi eestvõttel Õpetaja tänava veetorni katusele paigaldatud lipumast on praegu veel tühi, kuid 22. veebruaril heisatakse sinna Eesti lipp. Siis peaks hoonele pilku heitvad inimesed nägema umbes sellist vaadet, nagu paistab sellel, Tartu Postimehe kujundaja täiendatud pildil.
Hiljuti Rotary klubi eestvõttel Õpetaja tänava veetorni katusele paigaldatud lipumast on praegu veel tühi, kuid 22. veebruaril heisatakse sinna Eesti lipp. Siis peaks hoonele pilku heitvad inimesed nägema umbes sellist vaadet, nagu paistab sellel, Tartu Postimehe kujundaja täiendatud pildil. Foto: Sille Annuk / Montaaž Artur Kuus

Ameerikas ja mujalgi välismaal viibides on kunagine Tartu abilinnapea Hannes Astok tähele pannud, et võõrsil näidatakse oma riigilippu märksa enam ja suurema uhkusega kui koduses Eestis. Näiteks Tartus võib hoonete katustele heisatud sinimustvalged üles lugeda ühe käe sõrmedel ning ka siis jääks näppe üle – esimese hooga meenuvad vaid tähetorn ja ülikooli peahoone.

Tartu Rotary klubid otsustasid Eesti Vabariigile sajandaks sünnipäevaks kinkida riigilipu. See heisatakse 22. veebruari keskpäeval Õpetaja tänaval asuva vana veetorni katusele ning jääb sinna loodetavasti lehvima igavesest ajast igavesti.

Lipp saab ka valgustuse ning peaks tänu sellele olema nähtav päris paljudes kohtades üle kogu linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles