Vea teinud ametnik saab tapmisähvardusi

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
'Ohtu ei ole' kirjutasid elektroonilised teatetahvlid üle Hawaii, et parandada ekslikult välja saadetud hoiatussõnumit läheneva ballistilise raketi kohta.
'Ohtu ei ole' kirjutasid elektroonilised teatetahvlid üle Hawaii, et parandada ekslikult välja saadetud hoiatussõnumit läheneva ballistilise raketi kohta. Foto: Jhune Liwanag/AP/Scanpix

Hawaii eriolukordade agentuur (HIEMA), kelle ametnik saatis hooletusest möödunud nädalavahetusel puhkuseosariigi elanike telefoninumbritele valeteate raketirünnakust, saab nüüd tapmisähvardusi.

HIEMA teatel ähvardati teda telefonitsi nende avalikul kontaktnumbril. «Me saame aru, et paljud kaaskondsed on vihased laupäeval välja läinud valehäire pärast, seega võtame tapmisähvardusi kui inimeste viisi frustratsiooni välja elada. Kuigi iga meie töötajale tehtud ähvardust tuleb võtta tõsiselt, püüame anda endast parima, et olukorda mitte võimendada.»

Hawaii kuberner David Ige märkis pärast laupäevast vahejuhtumit, et häireteate väljasaatmise põhjustas inimlik eksimus, ja lubas, et see ei kordu kunagi, sest eksituse põhjused kõrvaldatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles