Jõhvi volikogu esimees otsustas ametis jätkata (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niina Neglason
Niina Neglason Foto: Erakogu

Korruptsioonikahtlustuse saanud Jõhvi volikogu esimees Niina Neglason ei astu ametist tagasi.

Neglason ütles pärast tänast Jõhvi vallavolikogu istungit, et tal on olnud aega mõelda ja inimestega suhelda ning lisas, et ta ei astu ametist tagasi. 

«Selgitasin volikogule paari sõnaga toimunut ning ütlesin, et mina ei ole süüdi,» sõnas Neglason.

«Ma ei tunne, et oleksin Jõhvi valla suhtes midagi valesti teinud. Kas minu tegu saab hinnata väärteona, kriminaalse teona või ei saa seda üldse hinnata, seda näitab aeg. Las õiguskaitseorganid teevad oma tööd.»

Neglason toonitas, et töötasu ei ole hüve, vaid see on saadud tehtud konkreetse töö eest.

«Meie ei ela siiski keskajas, kus üks inimene tuli ja ütles et naaber on nõid ja siis see naaber põletati samal päeval ära. Ma loodan, et elame siiski õigusriigis,» ütles Neglason.

Kaitsepolitsei pidas Jõhvi volikogu juhi Niina Neglasoni kinni eelmise nädala teisipäeval ning talle esitati kahtlustus korruptsioonis. Neglasonile heidetakse ette, et samal ajal kui ta töötab OÜs Corrigo töövõimet hindava arstina, hääletas ta läinud oktoobris volikogu istungil selle poolt, et anda Corrigole rendile Jõhvi hooldekodu hoones tühjalt seisvad ruumid.

Samuti pannakse Neglasonile süüks, et ta on väljendanud poolehoidu tervisekeskuse rajamisele, mida veab Corrigo. Kapo aga tõlgendab palka, mida Neglason Corrigos töötades on saanud, altkäemaksuna.

Koos Neglasoniga peeti kinni ka OÜ Corrigo omanik ja juhatuse liige Tiiu Sepp ning Jõhvi sotsiaalteenistuse juht Sirli Tammiste. Sepale pannakse süüks altkäemaksu andmist. Sirli Tammistet kahtlustatakse aga toimingupiirangute rikkumises seoses talle lähedase isikuga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles