Ühendriikides võeti kinni oma lapsi vangistuses hoidnud abielupaar

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud Turpinite maja ees.
Ajakirjanikud Turpinite maja ees. Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

California osariigi politsei pidas kinni abielupaari, keda kahtlustatakse oma 13 lapse kodus vangis hoidmises ning nende piinamises ja näljutamises, teatas eile USA meedia.

Võigas lugu leidis aset Riverside´i maakonnas asuvas Perrises.

Osa lastest olid aheldatud oma voodite külge pimedas toas. Võimuesindajad said toimuvast teada, kui 17-aastane tüdruk pääses laupäeval põgenema ja helistas politseisse. Tüdruk oli nii kängunud ja näljas, et nägi välja nagu kümneaastane.

Ohvritest kõige noorem oli kaheaastane ja kõige vanem 29-aastane.

«Uurimisel selgus, et mitmed lapsed on ahendatud oma voodite külge pimedas ja haisvas toas. Korrakaitsjad avastasid majast kokku 12 last ja olid vapustatud, kui said teada, et osad neist on juba täiskasvanud. Ohvrid olid alatoidetud ja väga räpased,» kirjeldas šerifiameti esindaja.

Louise Anna Turpin (vasakul) ja David Allen Turpin.
Louise Anna Turpin (vasakul) ja David Allen Turpin. Foto: JOSE ROMERO/AFP/Scanpix

Pereisa David Allen Turpin on 57-aastane ja ema Anna Turpin 49-aastane. Kumbki ei suutnud laste olukorrale mingisugust loogilist selgitust anda. Juhtumit uuritakse muu hulgas piinamise ning laste turvalisuse ja tervise ohtu seadmisena.

Ajalehe New York Times andmetel on David Turpin kunagi mõnda aega töötanud kaitsetööstusettevõttes Northrop Grumman. Pereema on kirjas koduperenaisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles