Fotod: Tallinnas Nõmmel põles elumaja

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõmme päästekomando sai esmaspäeva õhtul väljakutse eramaja tulekahjule, kirjutavad päästjad sotsiaalmeediakontol.

Kohale jõudes võtsid päästjaid vastu leegid, mis ulatusid juba maja uksest välja. Hoones viibis tulekahju puhkemise ajal kolm täiskasvanut ja kaks last, kes kõik ise õnneks hoonest välja said.

Kiirabi vaatas nad üle ja üks täiskasvanu viidi haiglasse kontrolli. Tulekahju sai arvatavasti alguse saunast.

Alanud külmaperioodil tuletavad päästjad inimestele meelde kõigi kütteseadmete, nagu ka selle sündmuse peategelaseks olnud puuküttega saunakerise ohutut kasutamist.

Pane tähele:

  • Tuleoht kaasneb ülekütmisega, kui küttesüsteem ei ole ette nähtud taluma kuumust, mis teda korraga tabab.
  • Põlevmaterjal tuleb kütteseadmetest hoida ohutus kauguses, et välistada materjali süttimine.
  • Küttesüsteeme tuleb puhastada kord aastas, sealjuures peab seda tegema kutseline korstnapühkija ühepereelamu puhul iga viie aasta tagant ja mitme korteriga majas igal aastal, jättes tehtud tööde tõendamiseks ka korstnapühkija akti. Teavet korstnapühkija tellimise kohta saad küsida päästeala infotelefonilt 1524. Korstnapühkijate kontakte on võimalik leida ka lehelt www.korsten.ee. Ühtlasi tuletame meelde, et korstnapühkijal peab olema kutsetunnistus. Selle kehtivust tuleb enne töö tellimist kindlasti kontrollida kutsekoja kodulehel.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles