Uue piimatööstuse toodang sobib ka rinnapiimaasendajasse

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Murakas
Jaanus Murakas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Uus piimatööstus hakkab juustude kõrval tootma kõrge väärtusega valgukontsentraati, mida kasutakse rinnapiimaasendajate, sporditoitude ja toidulisandite valmistamisel ning selleks, et seadmetesse investeerida, peab päevane piimakogus olema vähemalt tuhat tonni.

E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas (pildil) sõnas uut, Paidesse rajatavat ühistulist piimakombinaati tutvustades, et tänapäevases piimanduses saab edukas olla ainult siis, kui lisaks piimale väärindad ka kõrvaltooted väga kõrge lisandväärtusega lõpptoodeteks. «Meie juustutootjatena kavandame uues tehases laiendada vadaku väärindamist selliselt, et see sobiks ühe komponendina nii rinnapiimaasendajate kui ka toidulisandite tootmiseks,» täpsustas ta.

Piimaäris tuleb aina rohkem arvestada uute spetsiifiliste ja tervislike toitumistrendide ning karmistuvate kvaliteedinõuetega. Juba tööstuse plaanimise järgus tuleb arvestada võimalike sihtriikide nõuetega seadmete, ruumide tsoneerimise, pakenduse, ladustuse, säilimise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles