Kanepi vastane: vahel mõtlen, et olümpiavõit pani mulle needuse peale

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monica Puig põlvitab olümpiavõitjana
Monica Puig põlvitab olümpiavõitjana Foto: Vadim Ghirda/AP

Kaia Kanepi kohtub Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste teises ringis Rio olümpiavõitja Monica Puigiga, kes alistas avaringis 4:6, 7:6 (6), 6:4 Samantha Stosuri. 24-aastane Puig rääkis portaalile Playersvoice, et elu olümpiavõitjana pole olnud meelakkumine.

Puig läks Riosse asetuseta, olles maailma 34. reket. Teel olümpiakullale alistas ta Garbiñe Muguruza, Petra Kvitova ja toonase maailma teise reketi Angelique Kerberi ning ajalooline olümpiavõit oligi käes. Ometi tõdeb puertoriikolanna, et ootamatu võit tegi talle karuteene.

«Eelmine hooaeg oli minu jaoks tõsiselt raske. Tulemused polnud head ning paljud inimesed arvasid, et minu Rio kuldmedal oli lihtsalt juhus. Vahel vaatan tagasi ja mõtlen: «Kas see hetk pani mulle needuse peale?» räägib ta.

2016. aasta lõpus kerkis ta maailma edetabelis karjääri kõrgeimale, 32. positsioonile, kuid ei suutnud vastavat vormi enam järgneval aastal hoida. Nimelt ei jõudnud ta ühelgi suure slämmi turniiril teisest ringist kaugemale. Siiski suutis ta aasta lõpetada positiivselt, jõudes Luksemburgis 226 000 dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiril finaali, kus kaotas Carina Witthöftile 3:6, 5:7. (Anett Kontaveit kaotas teises ringis britt Heather Watsonile (WTA 81.) 4:6, 4:6. – toim). Praegu on Puig maailma edetabelis 58. kohal.

«Kuskil selles virvarris kaotasin iseend ning ei suutnud taastada seda, kes ma enne seda võitu olin. Vahel pead vigu tegema ning tuleviku nimel mõistma, mis juhtus. Pidin samuti mõistma, et minu olümpiavõit polnud lihtsalt õnn. Teadsin, et see oli minu sees ja see tuli õigel hetkel välja. Nüüd sõltub minust, kas leian selle vormi uuesti üles.» rääkis Puig.

Pärast seda, kui orkaan Maria tema kodusaarel ulatuslikku hävitustööd tegi, hindas Puig olukorra ümber – «Äkki andis olümpiavõit ja suurem tuntus mulle võimaluse Puerto Rico häälekandjaks olla.»

Koos konkurendi Maria Šarapovaga kogus ta orkaani ohvrite toetuseks üle 200 000 USA dollari, algselt oli tema eesmärk 25 000 dollarit. Saadud raha eest osteti haiglatesse insuliini, aga ka kaasaskantavaid ahjusid ja pliite, et inimesed saaksid toitu soojaks teha. 

«Meie agendid on sõbrad ja väga lähedased kolleegid. Pärast orkaanirünnakut võttis Maria minuga läbi agendi ühendust ja ütles, et ta tahab minuga koos lähiajal Puerto Ricosse tull. Ta oli üks esimestest, kes abi pakkus.» kiitis Puig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles