Võimas värk: Rooba tegi Eesti jäähoki ajalugu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Rooba mängib klubis Jyväskylä JYP.
Robert Rooba mängib klubis Jyväskylä JYP. Foto: Jaanus Lensment

Robert Rooba tegi Eesti jäähoki ajalugu, jõudes esimese eestlasena jäähoki Meistrite liigas finaali. Finaalipääseja otsustasid karistusvisked, kus soomlaste poolel saatsid litri väravasse kogenud Jarkko Immonen ja Antti Suomela. 

Rooba koduklubi Jyväskylä JYP alistas poolfinaalseeria avamängus tšehhide Trineci Ocelari 4:2, kuid korduskohtumine nii lihtsalt ei kulgenud.

Trinec asus korduskohtumist kiirelt juhtima, kuid JYP suutis esimese kolmandiku lõppedes ise 2:1 mängu juhtima minna. Teise kolmandiku alguses jõudis kodumeeskond taas viigini ning sealt algas Trineci võidukäik. 12 minutit enne mängu lõppu viskas Michal Kovarcik oma teise värava ning vaid kolm minutit hiljem viskas Ondrej Kovarcik seisuks 4:2.

Et rohkem väravaid ei visatud, läks kohtumine lisaajale, mis samuti tulemust ei selgitanud ning nii järgnesidki karistusvisked. Trineci neljast esimesest viskajast keegi litrit väravasse ei saanud, soomlaste poolel olid aga täpsed Immonen ja Suomela ning tõid JYPile finaalikoha.

«Me ei suutnud nende taktikale ja käikudele vastata, oli päris keeruline. Kõige toredam oli see, et võitlesime tohutult ning suutsime mängu lisaajale viia ja bullititega võita. Koht finaalis on see, mis maksab,» rõõmustas Rooba ETV spordisaates. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles