Pevkur «Foorumis»: võiks küsida, kas pensionäridelt võetav raha läheb Karilaiu VEB-fondi? (6)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reformierakonna fraktsiooni liige Hanno Pevkur ütles ETV saates «Foorum»,  et tasuta asju pole olemas, kuid praeguse valitsuse rahapaigutused on kõike muud kui mõistlikud ning ühed kannatajad on kindlasti töötavad pensionärid.

Umbusaldusavaldus majandusministri vastu kukkus läbi aga terav vastasseis Toompeal püsib. ETV saade «Foorum» küsiski seekord, miks töötavatele pensionäridele tehakse liiga, kes võidab maksureformist ja kas tasuta transport on hea idee? 

«Saame aru, et tasuta asju ei ole olemas. See on maksumaksja raha poolt kinni makstud. Maksumaksja raha ei saa kuskilt mujalt tulla kui ainult maksumaksja tööka käe tulemusel tekitatud lisandväärtusest,» rääkis Pevkur «Foorumis».

Reformierakondlane märkis, et kui meil on maksumaksja vahendid, siis selle ümberpaigutamine riigi eelarves /…/ peab olema väga arukas.

«Miljoneid lendab siia ja sinna ja siis me vaatame, kuidas töötavatelt pensionäridelt võetakse nipsust lihtsalt ära tuhat eurot aastas. See ei ole mõistlik rahapaigutus. Võiks retooriliselt küsida, kas töötavatelt pensionäridelt ära võetav raha läheb Karilaiu VEB-fondi või?» küsis Pevkur.

Stuudios olid Jaanus Karilaid, Andres Metsoja, Hanno Pevkur ja Henn Põlluaas ning arvamuslauas Lauri Hussar ja Meelis Mandel.

Märksõnad

Tagasi üles