E-Estoniax – Eesti pakutavad e-teenused pandi ühte portaali kokku

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL) lõi portaali, kus on Eesti uuest brändist kantud rahnude ja Aino-fondi abil kokku pandud siinsete ettevõtete pakutavad e-teenused.

Veebilehele aadressiks on e-Estoniax.com ning see loodud kõigile tehnoloogiaettevõtetele oma firma, teenuste, toodete ja ekspordilugude esitlemiseks. Täht X portaali nimes tähendab ITLi teatel eksporti.

«Eesti on info- ja kommunikatsioonilahenduste päritolumaana kenasti tuntust kogunud, kuid selleks, et huvilised mujalt maailmast leiaksid teavet meie IT-ettevõtete ja toodete-teenuste kohta, on vaja seni loodut paremini esile tuua,» selgitas ITLi IKT-klastri juht Doris Põld.

Tema sõnul ootab portaal nüüd huviliste sisendit. Praegu on seda võimalust kasutanud umbes 30 ettevõtet. Veebilehel asuvalt maakera-animatsioonilt leiab eestlaste loodud IT-lahendusi samuti juba 30 riigist.

Portaal pandi püsti Euroopa Liidu regionaalarengu Fondi rahadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles