Riia linnapea ei usu Venemaa sekkumist Läti valimistesse (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti erakonna Koosmeel juht Nils Ušakovs on ametis ka Riia linnapeana.
Läti erakonna Koosmeel juht Nils Ušakovs on ametis ka Riia linnapeana. Foto: Starkov Vladimir/ITAR-TASS/Scanpix

Peamiselt Läti venekeelse elanikkonna huve esindava Koosmeele Riia linnapeast liider Nils Ušakovs ei usu, et mõni välisriik võiks sügiseste parlamendivalimiste tulemusi mõjutada.

Ušakovs ütles uudisteagentuuri BNS vahendusel vastuseks küsimusele, kas Venemaa võib üritada seimivalimisi mõjutada, et Läti valijad ammutavad teavet eelkõige kohalikust meediast ja seetõttu pole kartust, et mõni teine riik võiks mõjutada valimistulemusi.

Ušakovs lisas, et parlamendis alati opositsiooni kuulunud Koosmeel on valmis koostööks kõikide poliitiliste jõududega, kui see vastab erakonna väärtustele ja programmile.

«Meil on alati põhimõtteline seisukoht mitte tõmmata punaseid jooni,» ütles Ušakovs, kes ei soovinud ennustada uue valitsuse koosseisu.

Koosmeel kogus küll ka viimastel parlamendivalimistel kõige rohkem hääli – erakonnal on sajaliikmelises seimis kõige rohkem ehk 23 kohta – ja erakond on alates 2009. aastast olnud võimul Riias, kuid sellele vaatamata pole erakond kunagi kuulunud valitsusse.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles